angsten en hypnose

hypnose-therapie-tamara Gooik Pepingen Halle Lennik Herne Galmaarden

Angsten en hypnose, hoe zit het hem daarmee?

De meeste mensen denken bij hypnose aan stoppen me roken of aan vermageren maar met hypnose kunnen we heel ver gaan.

Angsten bijvoorbeeld! Vliegangst, angst voor honden, angst voor wespen, angst voor onbekenden, angst voor donker, angst voor tandarts, angst om dood te gaan, angst om ziek te worden,… you name it… hypnose helpt jou hierbij.

Een angst is zelden aangeboren, we kunnen angstige personen zijn maar zien meestal dat een angst doorgegeven is van andere personen of via gebeurtenissen, herinneringen,…   Met hypnose kunnen we aan het onderbewustzijn vragen om deze angsten aan te pakken.

Wil dat zeggen dat je nooit geen angst meer gaat hebben? Tuurlijk niet! Angst hebben we ook nodig omdat we anders.. tja.. waarschijnlijk veel te gevaarlijke dingen zouden doen 😉 Maar in hypnose gaan we aan de slag met jouw “overdreven” angsten, de angsten die jou beperken, die jouw leven beperken, die jou in de weg staan om te doen wat je wil.

Ikzelf had angst voor spinnen, na mijn scheiding stond ik daar alleen met 2 kleine kinderen… en spinnen in mijn huis. Ik heb dat toen aangepakt met hypnose. Vind ik nu een spin leuk? Helemaal niet, het zal nooit mijn huisdier worden, maar als ik een spin zie, ben ik nu wel degene die ernaar toe gaat en er komaf mee maakt. Kom ik ooit een tarantula tegen, dan zal mijn hart tekeer gaan. Maar waar ik vroeger bij een klein spinnetje buiten bleef zitten, denk ik nu “amaai gij zijt een lelijk beest” en weg moet ze.. Deze angst belemmerde mij in mijn leven.

Net als angst om in de regen te rijden. Ook hier, met twee kleine kinderen in de auto, was dat een angst die ik niet meer wou. Nu rij ik…normaal… bij regen. Vind ik het leuk om in de regen te rijden? Echt niet, maar het maakt me niet meer uit!

Ikzelf heb ook hoogtevrees. Deze heb ik nog niet aangepakt. Neen, inderdaad dat lees je goed! Ik heb dit nog niet gedaan omdat de hypnose ook niet zou lukken want… mijn hoogtevrees beperkt mijn leven niet. Er is niets dat ik mis door de hoogtevrees. Ja het is eng op sommige momenten maar dat is maar beperkt in tijd dus tot op heden is dit niet iets dat ik moet aanpakken omdat ik er eigenlijk niet echt last van heb. Bergen beklimmen doe ik niet, ik ben sowieso al geen fan daarvan, ladders… nog niet echt nodig gehad, ik ken bekwame vakmannen… Dus dat is geen angst die mij beperkt in wat ik doe in het dagdagelijkse leven…

Ik geef die voorbeelden om even te laten zien hoe we met hypnose goede resultaten kunnen halen; je moet het willen! Je moet ervan af willen! En dan.. dan gaan we ervoor!

Ik had onlangs een prachtige jonge dame in de praktijk met angstaanvallen. Het beperkte haar jonge leven. Ze wou terug vrij zijn, terug lachen. Na de sessie zag ik een lach, ze voelde haar rustiger,.. ze leeft terug… en dat is waar we met angsten en hypnose naartoe werken!

Wil jij jouw sessie inplannen?

boek zeker via de online agenda: https://www.hypnosetherapeutetamara.be

Veel liefs

Tamara