Wat is hypnose?
Kort samengevat spreken we van een zeer gefocuste staat van de geest. Een toestand tussen slapen en waken. In hypnose toestand is de geest vatbaar voor suggesties om bepaalde geestelijke patronen te veranderen of te doorbreken.
Hoe voelt hypnose?
Wij kunnen u niet precies vertellen hoe het voelt om onder hypnose te zijn. Dit is omdat iedere cliënt het anders ervaart. Sommigen spreken van een super relaxed gevoel, anderen van een soort dagdroom. Het is een fantastische ervaring.
Tijdens hypnose kan je alles horen, voelen, ben je nooit onbewust of in slaap maar wordt je lekker ontspannen. Sommige mensen gaan zelfs in hypnose met de ogen open.
Kom ik altijd terug uit hypnose?
Je wordt altijd vanzelf weer ‘wakker’.
De hypnose wordt steeds door mij opgeheven of je kan het proces zelf ook stoppen.
Stél dat ik de sessie niet zou beëindigen of bijv. de kamer zou verlaten, dan gaat de hypnotische toestand gewoon over in een gewone slaap, waarna je gewoon weer wakker wordt.
Is alles met hypnose te genezen?
Nee, maar wel heel veel. Problemen met een mentale oorzaak kunnen vaak op een effectieve manier worden behandeld. Zie hiervoor de voorbeelden elders op onze website.
Problemen met een duidelijke medische oorzaak zijn vaak niet te genezen met behulp van hypnose, maar de symptomen (pijn, ongemak, etc) zijn vaak wel te verminderen.
Zal ik tijdens de hypnose in slaap vallen?
Hoewel we de term slaap gebruiken, heeft de hypnotische staat niets met slaap te maken. Je bent gewoon bij bewustzijn en maakt alles mee.
Je brein weet echter precies wat er bedoeld wordt met het commando ‘slaap’ en zal je een zetje geven om sneller en dieper te ontspannen of direct in hypnose te gaan.
Werkt hypnose altijd?
Ja …en neen. Hypnose is een verbintenis tussen de therapeut en de cliënt. De therapeut is een gids die u helpt op weg naar oplossingen.
Hypnose vindt plaats in de geest van de cliënt. Een cliënt die niet meewerkt, zal waarschijnlijk geen baat hebben bij de behandeling. Cliënten die meewerken zullen zeker resultaten boeken.
Officieel moeten we steeds rekening houden met de wettelijke verwoordingen voor de medische sector. zo vindt u onze disclaimer terug: (*)
Disclaimer: Al onze voorstellen zijn gebaseerd op eerder behaalde resultaten maar kunnen niet gegarandeerd worden. Aangezien elke persoon verschillend is, zijn ook resultaten mogelijk verschillend. Vanzelfsprekend doen we er alles aan om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen, zodat ook u tevreden bent van onze oplossingen.
Kan iedereen gehypnotiseerd worden?
In principe kan iedereen gehypnotiseerd worden die bereid is onder hypnose te gaan. Vertrouwen hebben in de hypnose-therapeut is daarbij zeer belangrijk.
Alleen mensen die geen hypnose wensen, zwakbegaafde mensen of mensen met een geestelijke stoornis kunnen niet gehypnotiseerd worden.
Is hypnose eng of gevaarlijk?
Absoluut niet! Hypnose is een heel bijzondere ervaring om mee te maken. Het is niet gevaarlijker dan dagdromen.
Hypnose is heerlijk ontspannen . Je maakt de hele sessie gewoon mee en behoudt te allen tijde zelf de controle. Een hypnotiseur kan alleen veranderen wat jij wil dat verandert.
Niemand hoeft bang te zijn voor hypnose. Hypnose is een natuurlijke bewustzijnsstaat die door uzelf, in samenwerking met de hypnotiseur tot stand wordt gebracht.
Kan men mij onder hypnose dingen laten doen of zeggen die ik niet wil?
Neen, je zal nooit iets doen of zeggen dat je in het normale leven ook niet zou doen of wat indruist tegen jouw normen en waarden.
Kan ik tegen mijn wil gehypnotiseerd worden?
Neen, je bereidheid is steeds nodig om een staat van hypnose te verkrijgen.
Kan ik gehypnotiseerd worden zonder dat ik het weet?
Ook dit is niet mogelijk. Zonder bereidheid kan er geen hypnose plaatsvinden.
Hoe voel ik me na een hypnose-sessie?
Je voelt je ontspannen, fris en fantastisch.
Als hypnose nou zo goed werkt, waarom gaat dan niet iedereen naar een hypnotiseur?
Veel mensen weten helaas niet eens dat hypnose problemen kan oplossen. Mensen hebben een beeld van hypnose dat niet klopt.
Hoe werkt hypnose nu precies?
We zijn dagelijks in hypnose, het is een heel natuurlijke staat van zijn. Denk maar aan bijvoorbeeld dagdromen of TV kijken en niets horen rond jou .
In deze staat maakt een hypnotiseur gebruik van mechanismen die het brein al van nature heeft om veranderingen te maken in het onderbewustzijn. Hypnose is een wetenschap en heel verklaarbaar.
Is 1 hypnose sessie echt voldoende?
In de meeste gevallen wel. Hypnose is een ongelooflijk krachtig instrument. Een enkele keer is een tweede sessie nodig.
Mag ik iemand meenemen naar de afspraak?
Als je het zelf prettig vindt, mag iemand bij het voorgesprek zijn. Bij de sessie zelf kan niemand anders aanwezig zijn, de hypnotiseur heeft je aandacht en focus nodig.
Bij kinderhypnose zijn de ouders altijd bij het voorgesprek aanwezig.
Mijn probleem houdt verband met een pijnlijke kwestie waar ik liever niet over praat. Kan ik toch geholpen worden met hypnose?
Ja dat kan. In geval van directe hypnose is het niet nodig om de achtergronden van een probleem te weten of een pijnlijke kwestie op te rakelen.
Je vertelt waar je last van hebt en wat je wensen zijn. Vervolgens gaan we in het onderbewustzijn de gewenste veranderingen tot stand brengen.
Hoe lang duurt het voordat ik resultaat heb?
Na de sessie heb je in veel gevallen direct resultaat. In enkele gevallen, zoals bij vermageren, kan het even duren voordat je resultaat ziet.
Soms is het onderbewustzijn wat traag in het doorvoeren van de veranderingen en komt het resultaat wat later. Dit is afhankelijk van persoon tot persoon.
Hoe lang houden de veranderingen aan?
De veranderingen zijn, in veruit de meeste gevallen, direct en blijvend.
Kan ik na de sessie zelf autorijden?
Absoluut. Je brein is helder en scherp.
Hoe weet ik of ik een goede hypnotiseur heb?
Kijk of vraag naar diploma’s en certificaten, vraag naar ervaringen van anderen en ga op je gevoel af.
Hoe diep in hypnose moet ik gaan om resultaten te behalen?
Er bestaat niet zoiets als een ‘diepte’ van hypnose. Ofwel ben je in hypnose ofwel niet. Wat mensen wellicht bedoelen met diepte van hypnose is de mate van ontspanning. Ontspanning ontstaat vanzelf wanneer je in hypnose komt.
Worden de sessies terugbetaald door de ziekteverzekering?
Neen, want hypnose is geen erkende gezondheidszorg in België.
Wat als ik niet in hypnose ga?
In principe kan iedereen in hypnose gaan. Je hoeft je enkel maar te concentreren en de instructies op te volgen.
Zijn er garanties?
Er zijn nu eenmaal geen keiharde garanties mogelijk, net zoals een arts, operatie of psycholoog die niet 100% kan bieden.
De garantie dat ik jullie help en hierin bij sta hebben jullie wel. Een hypnose sessie zal zeker altijd aangeboden worden op maat en op basis van kennis, kunde en ervaring.
Uw hypnotherapeut in de regio Asse, Aalst, Bever, Beersel, Denderleeuw, Dilbeek, Drogenbos, Edingen, Erpe-Mere, Galmaarden, Geraardsbergen, Gooik, Haaltert, Halle, Herne, Herzele, Lennik, Liedekerke, Lierde, Ninove, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Zottegem