De clichés van hypnose

Ohhh wat zijn er over hypnose een pak clichés!!!

De meeste mensen denken aan wat ze zien in films of horen, zo de typische pendel en ik weet niet meer wat te doen.

Ook al vertel ik voor de sessie wat ze wel en niet kunnen verwachten, toch blijft het beeld ergens hangen van wat men denkt.

Dus ik zet hier even de clichés op een rijtje

 • ik weet niet meer wat ik doe; hmm…. absoluut niet! Je heb nog volledig de controle over jouw bewustzijn, je kan alles nog doen, je bent gewoon ontspannen. Sommigen krijgen zelfs de slappe lach, anderen zijn cosntant aan het wriemelen,…
 • Ik ga als een aap rondlopen; bedenking bedenking… tenzij je als een aap wil rondlopen, gaat dat niet zo zijn 😉 Ik kan niets doen wat je zelf niet wil!
 • Je werkt met een pendel en is zo zweverig; heu nee! Ik heb geen pendel en eerlijk.. ik werkte al jaren als therapeute. Ik werkte samen met twee psychiaters en die zeiden me hypnose bij te doen. Maar ik op dat vlak veel te rationeel, dacht zoals vele mensen met clichés… “niks voor mij”. Tot ik wel in contact moest komen met hypnose en ik zag dat het een heel realistische directe manier is van ergens mee aan de slag te gaan.
 • Het is tijdelijk; neen! waar we aan werken is blijvend! Er kunnen andere nieuwe dingen opsteken maar de bedoeling met het korte gesprek vooraf is om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen en zo aan de slag te gaan
 • Alle hypnotiseurs zijn charlatans: zucht… ja niet iedereen heeft de gepaste studie en sommige doen maar wat. Vraag gerust naar de jaren ervaring en de studies van jouw hypnotherapeute want die delen we graag.
 • Ik moet een audio elke dag beluisteren; klopt, sommige werken zo maar ik persoonlijk niet. Ik ben straight to the pint, heel direct en ga ook zo aan de slag. Dus bij mij geen gedoe met verplichte opnames. Wil je zelf een opname kan dit maar deze is niet sowieso verplicht.
 • ik kan daarna niet rijden; toch wel! je voelt je goed, ontspannen en je bent volledig alert
 • Ik ben een controle freak, bij mij lukt dat niet; welkom bij mij dan, met mijn tactiek gaan we hier zeker mee in hypnose 😉
 • Hypnose is gevaarlijk; Je kan niets doen wat je niet wil dus het kan op geen enkel moment gevaarlijk zijn!
 • Hypnose brengt andere dingen naar boven; ik heb dit ooit gehoord en die mevrouw heeft aan die man gevraagd waar hij zijn “opleiding” volgde… was op zijn gevoel… hmm… dus nog maar eens; check de ervaring en de achtergrond! En dan kunnen zo een zaken nooit maar ook nooit gebeuren.
 • Ik kom niet meer uit hypnose: Goh in een roes van hypnose blijven… klinkt heerlijk, maar spijtig genoeg kan dit niet. Iedereen komt ALTIJD uit hypnose
 • Hypnose is voor de zwakkeren; absoluut niet, je moet het willen en de hulpvraag ook willen en de rest is voor het onderbewustzijn.
 • Hypnose is onveilig: absilouut niet! Hypnose is de meest veilige manier, veiliger zelfs dan EMDR! We kunnen onmiddellijk met een trauma aan de slag gaan. En vanaf 6 jaar wordt dit toegepast bij mij dus alle redenen genoeg om veilig te zijn.

Sommigen vinden het eng om me daarna te zien, alsof ik dan nog dingen kan doen. 😀 Weet dat hypnose enkel kan wanneer jij het wil en als jij het wil. Anders zou het wel heel makkelijk zijn bij alle mensen die al jaren in mijn praktijk komen, om iets gedaan te krijgen …(lees dan bankdirecteurs, politie,… 😉 )

Hypnose is absoluut veilig, werkt heel efficiënt, het is eigenlijk voor klein en groot mijn favoriete manier van werken.

Wil jij dit ook ervaren, snel en oplossingsgericht werken aan wat jij wil ipv jarenlange therapie?

Boek dan nu jouw afspraak via de online agenda: https://www.hypnosetherapeutetamara.be

Veel liefs

Tamara