Even voorstellen

Hallo , ik ben Tamara.  Ik ben een alleenstaande mama met 2 tieners.

Ik was  jarenlang actief als (kinder)coach , traumatherapeute, narcismecoach en trainer.

In het begin van de kindercoaching werkte ik samen met twee psychiaters die me vroegen om hypnose te gaan bij volgen.  Ik vond dit voor mezelf een hocus pocus gedoe en ging hier niet verder op in.

Tot het moment dat ik na een meisje die ik had doorverwezen een hulpvraag kreeg van hetzelfde meisje maar dat enkel opname haar kon helpen. Ik belde voor een aanmelding naar de kliniek en daar vroegen ze me of ik hypnose bij deed zodat deze jongedame in ambulante therapie bij mij kon blijven. Daar zat ik dan, op mijn stoel gedrukt van ongeloof! Mijn bubbel van hocus pocus was weg want als een ziekenhuis dit zegt, moet er toch iets zijn…dacht ik.

Zo is het “geloof” in hypnose bij mij beginnen groeien en mijn gezien mijn ontdekkende aard van mijn karakter (sommige noemen dat nieuwsgierig zijn 😉 ) liet me dan ook toch gauw een hypnose sessie boeken bij iemand om te kijken wat het juist was. En gezien ik wat sceptisch ertegenover stond, heb ik dan onmiddellijk de vraag gesteld rond vermageren. Ik was na mijn zwangerschap 23 kg bijgekomen en deze gingen er niet af. Medisch had ik me binnenste buiten laten keren en werd er niets gevonden. Dus .. als hypnose toch zo sterk was, zou ik wel eens willen zien of dit dan lukte! En ja hoor:23 kg minder op 6 maand tijd! Vele jaren later zijn die kilo’s er nog steeds af!

Zo leerde ik de kracht van hypnose leren kennen!

Ik ging op zoek naar een degelijke opleiding (tja er zijn er zoveel..) en eens ik deze vond was ik er in mijn hoofd aan uit! Ik ging hypnose gaan bijstuderen.

Tijdens mijn studie heb ik mijn eigen zoon toen van zijn tutje afgeholpen en mijn dochter van het duimzuigen! Ik zag dus dat hypnose een hele snelle en veilige manier is om  resultaat te behalen en ik was er direct zeer enthousiast over om dit verder te leren en zodoende mensen hier mee te gaan helpen.

Waar ik als traumatherapeute regelmatig met EMDR werkte, ging ik al snel aan de slag met hypnose omdat ik zag dat dit veel directer ging en veel korter van traject was.

Toen ik zelf door een emotionele tijd ging, kon ik mezelf bijstaan met zelfhypnose (ja hoor dit kan, check regelmatig mijn pagina op instagram of facebook want ik geef op regelmatige basis hierover workshops 😉 )

Het coachen verdween meer en meer, ik zag de kracht van hypnose. Mensen die jarenlange trajecten volgenden en bij mij kwamen en heel snel hun leven terug konden leven. Dat was wat ik wou! Dat is wie ik ben! Dit maakte dat ik de gewone therapieën stopzette en me volledig met hypnose ging bezig houden.

Ik ben iemand van aanpakken, oplossingsgericht dus vandaar ook dat hypnose helemaal mijn ding is! Snel, efficiënt, niet teveel tralala en… we kijken naar de toekomst! Dit is helemaal wie ik ben. Hypnose voelde gewon aan als een stuk van mezelf. Ik denk dat het heel logisch gevolg was dat ik me hier fulltime verder ging mee bezig houden.

Ik ben dus ondertussen al jaren een gecertificeerd hypnotherapeute en lid van de vereniging van hypnosetherapeuten. Ik heb mijn opleiding gevolgd in de erkende hypnoseschool onder leiding van Rob de Groof. Verder ben ik gecertificeerd SWAN therapeute en heb ik van de opleidingen mogen genieten onder leiding van Mike Mandel. Voor de virtuele maagband heb ik mijn ABC diploma in het Verenigd Koninkrijk  met glans behaald. De virtuele ozempic is een hypnose waar ik zelf op kwam en waar naar mijn weten, ik de eerste was in België die deze deed.

Mijn achtergrond als therapeute/coach/ klinische psychologie maakt dat ik  wel weet waar ik mee bezig ben. Dat ik perfect kan aanvoelen en inschatten waar we naartoe gaan werken, wat haalbaar is, waar de triggers zijn ,..

Ik ben iemand die ook constant zich bijschoolt, waar vroeger school niet leuk was, krijg ik er nu niet genoeg van. Maar ik ben ook iemand die durft in zichzelf te kijken en regelmatig ook kijkt of alles nog wel “juist” is. Zo deed ik ook een loopbaanbegeleiding (niet zomaar ééntje maar een toppertje!) en bleek daaruit dat ik een sfeervoeler , vertrouweling,.. ben. Dus sfeer creëren en mensen op hun gemak stellen en vertrouwen geven en dat iets extraatje voor de mensen betekenen zijn onderdeel van wie ik ben, mijn zone of genius! Wat was ik toen blij om dit te horen want zeg nu zelf, hoeveel mensen doen op werkgebied iets wat gewoon echt in hen zit, wat gewoon hun karakter is?

Ik luister graag maar ik praat ook graag dus een duidelijke uitleg en het wegnemen van vooroordelen en onzekerheden met betrekking tot hypnose horen zeker ook in de sessie bij mij.

Ik ben iemand die heel direct is. Eerlijkheid, respect en trouw zijn diepe waarden van mij. Dit samen met mijn inlevingsvermogen en mijn “no-nonsense” mentaliteit zijn net mijn grote kracht. Ik hou er niet van mensen aan het lijntje te houden. Als ik iemand niet kan helpen ga ik dat zeker onmiddellijk aangeven en ik ben zo eerlijk genoeg om geen verschillende sessies aan te bieden omdat ik al jaren bewezen heb dat ik al vele positieve resultaten gehaald heb met één sessie!

Door de jaren heen heb ik zelf al vele collega’s door mijn enthousiasme en goede resultaten warm gemaakt om zelf hypnose te gaan volgen. Ik kan er velen opnoemen waarvan ik trots mag zeggen dat ik hen aangestoken heb 😀

De leidraad door mijn leven is eigenlijk altijd al geweest om mensen te helpen zodat ze weer beter in hun vel zitten en daardoor meer van het leven kunnen genieten. Dit is ook in mijn privé en praktijk steeds mijn doel. Ik hou ervan om net dat extraatje te geven, net die extra zorg, net dat tikkeltje waar jij mee geholpen bent of je beter voelt.

In hypnose kan je rond angsten, fobieën, stoppen met roken, emotionele bagage, afvallen, pijnen,… en zo veel meer werken  en dit met veelal één hypnose sessie. Dat maakt mij anders dan collega’s. Bij mij krijg jij altijd  jouw 100% aandacht. Mensen zeggen me vaak dat ze me tegen komen op straat met de auto en ik niemand zie, dat klopt! Zo ben ik, maar  tijdens de sessies geef ik iedereen 100% aandacht. Daarom denk ik dat ik daarbuiten met mijn hoofd overal zit 😀

Ik hou van een persoonlijke aanpak, dat net iets meer betekenen voor iemand, dat net iets meer geven aan iemand, iemand laten voelen wat het kan doen en iemand helpen om er te raken, samen! En daar ligt de focus op: mijn krachtige sessies met een persoonlijke aanpak zodat wij samen tot een passende oplossing komen.

Gezien mijn achtergrond als (kinder)coach/therapeute/narcismecoach/traumatherapeute werk ik uiteraard heel graag aan trauma’s, aan toxische relaties, en alles wat hiermee gepaard gaat.. Maar… ga ik ook heel graag aan de slag met kinderen vanaf 6 jaar! En gezien ik zelf 23 kg vermagerd ben met hypnose ga ik uiteraard ook graag aan de slag om jullie te helpen vermageren. Door constante bijscholing en interesse ben ik ook afgestudeerd als menopauzecoach en ga ik uiteraard ook hier graag mee aan de slag om met hypnose de vrouwen hun welzijn gedurende deze fase te verbeteren.

Ik ben dus op heden een zeer gelukkige vrouw die kan doen wat eigenlijk in mij zit en ik hoop dat ik jullie zo enthousiast kan maken en het vertrouwen kan geven dat jullie mij geven om samen te werken aan jullie toekomst.

Weet je graag mijn achtergrond qua studies?

 • getuigschrift Klinische psychologie
 • Gecertificeerd hypnosetherapeute
 • SWAN therapeute
 • Virtuele maagband (UK)
 • Regressie
 • Mike Mandell (USA)
 • Trauma-Focused Therapy Workshop Series for Mental Health Practitioners door Doris D’Hooghe Traumacenter België.
 • EMDR 
 • EFT
 • verscheidene opleiding genoten over persoonlijkheidsstoornissen cluster B (narcisme, borderline,..)
 • verscheidene opleidingen  rond echtscheidingen 
 • diploma Kindercoach volbracht met onderscheiding
 • menopauzecoach/ overgangscoach
 • MASIC Methode door Prof  Dr Corine De Ruiter Hoogleraar forensische psychologie Maastricht University
 • rouwbegeleiding voor kinderen
 • echtscheidingsmakelaar
 • stresstherapeute
 • hooggevoeligheidstraject / ervaringsdeskundige HSP

Lid van de vereniging van hypnosetherapeuten België.

Mijn doel is om jullie op een eerlijke, vertrouwde manier te helpen en jullie weer in jullie kracht te zetten, zodat jullie zelf weer zelf de regie over jullie leven kunnen nemen en jullie niet meer laten leiden door jullie probleem.

Uw hypnotherapeut in de regio Asse, Aalst, Bever, Beersel, Denderleeuw, Dilbeek, Drogenbos, Edingen, Erpe-Mere, Galmaarden, Geraardsbergen, Gooik, Haaltert, Halle, Herne, Herzele, Lennik, Liedekerke, Lierde, Ninove, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Zottegem