Heb je ooit gehoord van hypnose? Het is een fascinerende techniek die de kracht van de geest benut om positieve veranderingen teweeg te brengen. In deze blog duiken we dieper in op het onderwerp en ontdekken we hoe hypnose kan helpen bij het vergroten van zelfvertrouwen.Wat is hypnose?Hypnose is een staat van diepe ontspanning en gefocuste concentratie, waarin je toegang krijgt tot je onderbewuste geest. Het is belangrijk om te weten dat hypnose geen magie is en dat je altijd de controle behoudt over je eigen gedachten en acties.Hoe kan hypnose helpen bij zelfvertrouwen?Tijdens een hypnosesessie kun je werken aan het versterken van positieve overtuigingen en het loslaten van belemmerende gedachten. Door rechtstreeks contact te maken met je onderbewuste, kun je diepgewortelde overtuigingen en negatieve zelfbeeldpatronen aanpakken en transformeren.Zelfhypnose oefeningen:Wil je zelf aan de slag met hypnose om je zelfvertrouwen te vergroten? Hier zijn een paar eenvoudige zelfhypnose oefeningen die je kunt proberen:1. Visualisatie: Sluit je ogen en stel je voor dat je vol zelfvertrouwen bent. Visualiseer jezelf in situaties waarin je je zelfverzekerd wilt voelen, zoals een presentatie geven of een moeilijk gesprek voeren.2. Positieve affirmaties: Herhaal positieve affirmaties, zoals “Ik ben zelfverzekerd en capabel” of “Ik geloof in mezelf en mijn vaardigheden” terwijl je in een ontspannen toestand bent. Herhaling van deze affirmaties kan je onderbewuste versterken.

Hou je niet van visualisaties? Dan kan ik hier on de praktijk sowieso met jou hier aan werken met de directe hypnose. Want het is niet zoals velen denken dat men moet kunnen visualiseren om in een goede hypnose sessie te gaan. Absoluut niet8 Het belangrijkste is dat je in hypnose wil  gaan en aan je doel wil werken.

Ben je benieuwd? Stuur me gerust een mailtje voor meer informatie op tamara@hypnosetherapeutetamara.be

Veel liefs

Tamara

https://www.hypnosetherapeutetamara.be

 

 

“Wat is het verschil? Want ik hoor zoveel van andere collega’s van jou en het is verwarrend”

Dit is een vraag die ik regelmatig moet beantwoorden.

Er zijn inderdaad collega’s die met audio werken waar je elke dag moet naar luisteren, er zijn inderdaad collega’s waar je verschillende keren (zelfs wekelijks) terug moet gaan om aan hetzelfde probleem te werken, er zijn inderdaad collega’s die de vatbaarheidsoefeningen doen en dan zeggen dat je niet vatbaar bent voor hypnose,… er zijn… er zijn er veel .. zucht…

Tegenwoordig “poppen” ze uit de grond, hypnosetherapeuten, ik kan zelf niet meer volgen, laat staan dat jullie het dan niet verwarrend vinden om al die verschillende zaken te horen!

Wat is belangrijk bij het uitkiezen van jouw hypnosetherapeut?

  • Eerst en vooral; DE KLIK!!!! Heb je de klik niet dan zal je niet in hypnose gaan. Ik geef dit vaak aan in mijn praktijk waar ik ondertussen al jaren aan de slag ben, dat zonder klik, we niet verder kunnen. Ik geef graag als voorbeeld het volgende; Ooit ging ik bij een collega, heel fijn persoon, maar op dat moment dat we aan de hypnose begonnen, kwam die collega teveel in “mijn persoonlijke ruimte”. Ik ervaarde dit als eng, niet fijn,;.. Ik ben iemand die zeer snel in hypnose gaat maar die dag kon ik enkel denken wanneer is het gedaan, ik wil weg. Ik moet jullie niet zeggen dat de hypnose niet gelukt is…. 🙁

 

  • Dan heb je de ervaring! Zoals ik al zei “poppen” de hypnosetherapeuten uit de grond. Wat heb ik de afgelopen jaren al gehoord, man man. Ik heb er veel zien komen en sommige even snel zien vertrekken…Er was zelfs één persoon die ik nu niet bewust collega noem, die zelfs aanprijst dat hij zijn opleiding enkel en alleen één online cursus haalde. Eentje zonder praktijk zelfs. Alleen met mijn hoofd schudden kan ik dan doen… Dus het tweede is zeker ook… check de competenties goed van de hypnotherapeut waar je heen gaat. Zelf heb ik een klinisch psychologische achtergrond met verschillende extra opleidingen als traumatherapeute, EMDR therapeute etc. Dus ik werk niet gewoon met hypnose maar kijk eigenlijk ook op dat moment dieper en verder zonder in een therapie gesprek verzeild te raken.

 

  • Dan heb je de manier van werken. Zoals ik al zei ga ik heel snel in hypnose maar als je me in hypnose brengt via een trap bijvoorbeeld en je gaat dieper en dieper.. dan ben ik in mezelf aan het denken ‘is het een metalen trap,een draaitrap een …’  Dit werkt voor mij persoonlijk niet of heel moeilijk. Als ik echt focus moet op houden zoals veel collega’s beweren en je dit niet kunt, dan gaat dat ook niet jouw ding zijn! En je moet eigenlijk je focus er niet op houden, je moet het willen, je onderbewuste moet het willen 😉 Dus check op welke manier hij/zij aan de slag gaat

 

  •  Sprookjes zijn mooi en ik geloof in unicorns (echt waar!) maar hypnotherapeuten die wonderen beloven…  wij kunnen niets veranderen als er iets medisch is van oorsprong! Wij zijn God niet 😉 en mocht jouw hypnosetherapeut zich voordoen als God… ren zo hard je kan 😀

 

  • De Hypnosetherapeuten die zeggen dat als je door de vatbaarheidsoefeningen niet raakt, je niet vatbaar bent voor hypnose! Ook daar.. zucht…En ik snap het, maar die vatbaarheidsoefeningen zijn niet nodig. Die leren we op de eerste dag van de opleiding, hele leuk om te doen.. maar ik heb heel veel mensen in hypnose weten gaan, en diepe hypnose ,terwijl ze faalden voor de vatbaarheidsoefeningen. Ik zelf bijvoorbeeld, de ene moment lukt dat de andere niet, afhankelijk van hoe goed ik me bij die persoon voel (en we er nog in dezelfde kamer is)  Je kan wel in hypnose gaan als je dat wil. Vatbaarheidsoefeningen zijn eigenlijk testen en leuk om te doen maar is niet om uitsluitsel te geven. Anders zouden veel mensen mij niet in hypnose kunnen brengen. En ook hier is het weer… met wie heb je de klik! Want waar je een klik bij voelt, daar lukt dat misschien makkelijker! Ik doe deze testen alvast niet, mij is het belangrijker te weten of je in hypnose wil gaan en of je aan je doel wil werken.

 

  • zoek iemand met ervaring. Iedereen moet beginnen uiteraard maar zit jij met iets waar meer expertise bij nodig is, vraag naar ervaring rond jouw problematiek…

Wat als de manier van werken met niet aanstaat maar ik hoorde goede verhalen?

Doe het dan niet!!!! Volg je gevoel! Ook al kan het een super hypnosetherapeut zijn, als het voor jou niet goed aanvoelt, doe het dan niet!Is er iemand die net begint en heb jij wel de klik? Geef die persoon dan ook de kans, die kans soms meer voor jou bereiken dan iemand met tonnen ervaring maar waar jij de klik niet bij hebt.

Heb jij geen zin om elke dag audio te beluisteren, kies dan ook niet die manier van werken.

Ben jij iemand die de controle niet kan loslaten? Kies dan ook geen hypnosetherapeut die zegt dat je de volledige controle moet loslaten. ga verder op je gevoel. het is net als iets aankopen voor jezelf, je kijkt naar jouw stijl, jouw match,.. doe dit hier ook!

Kies voor jou!Kies voor jezelf! Kies waar jij je goed bij voelt!

Mochten jullie vragen hebben, dan mogen jullie mij steeds mailen op tamara@hypnosetherapeutetamara.be

Veel liefs

Tamara

www.hypnosetherapeutetamara.be

 

 

 

 

 

 

 

hypnose-therapie-tamara Gooik Pepingen Halle Lennik Herne Galmaarden

Ik schrok me een bult toen ik het hoorde. Een mevrouw vertelde me dat ze horen zeggen had dat, wanneer men in hypnose gaat, men slechte entiteiten zouden aantrekken omdat we dan “open ” staan ervoor en ze zo makkelijk naar ons toe kunnen komen.

Zucht en dan verwondering, ik wist niet wat ik hoorde! Nu ik ben zelf wel open voor vele zaken maar dit ging me toch wel even iets te ver. Ik voelde dat ik er een beetje gefrustreerd bij raakte want hoe kan iemand in godsnaam zulke zaken zeggen en linken aan elkaar?

Wanneer men hypnose toepast, staat het onderbewuste niet open door wat ik doe! Een onderbewuste is steeds alert, dat maakt net dat alles opgeslagen is wat we ooit aangeleerd hebben of onszelf aangeleerd hebben 😉 Het is niet als je in hypnose gaat dat er zaken aan jou kan blijven plakken, dat er entiteiten kunnen komen… helemaal niet. Hypnose zou wel iets heel zwak zijn denk ik dan.

Met hypnose heb je nog steeds de volle 100% controle over jouw bewustzijn, ik overloop wat ik ga zeggen dus daar heb je ook de controle over. Er kan alleen gewerkt worden aan wat jij wil (en niet wat een ander vraagt) dus als je dit plaatsje door hebt, dan denk ik dat het wel zo klaar is dat men kan zien dat hier niks hocus pocus is, dan hier niet met entiteiten aan de slag gegaan worden, .. dat het gewoon heel down to earth is.

Het is een tsjakaaa zei onlangs een lieve dame tegen me. Ik vond het de mooiste omschrijving ooit voor mijn directe hypnose.

Maar het verhaal van de entiteiten die komen…neen… daar ga ik niet in mee en moet ik spijtig genoeg de mensen die dit geloven teleurstellen.

Maar weet je… het grappige… overtuigingen zitten ook in het onderbewuste dus wie weet komen zulke personen ooit wel in hypnose om deze overtuiging weg te halen en te leven en zelf te ondervinden dat dit niet het geval is 😉

Zucht… tegen zulke verhalen opboksen is onbegonnen werk. Zulke sterke overtuigingen terwijl men niet eens op de hoogte is wat hypnose juist is.

Ik breng mensen in hypnose die niets met spiritualiteit willen te maken hebben, die er niet in geloven maar wel een geslaagde hypnose hebben.

Als ik dan als therapeute ga verder denken, dan vrees ik dat er ergens een angst aan de basis ligt van dit denken… en kan ik alleen maar hopen dat mensen met zulke overtuigingen naar hun angst durven gaan kijken en durven gaan kijken vanwaar deze overtuiging komt en durven werken aan zichzelf… om op een veilige manier open te staan voor therapie in plaats van bepaalde spirituele goeroe ’s te laten vertellen wat ze moeten denken en zo nog meer angst aan te jagen want mensen… dit is wat in corona gebeurde! Dat is ook hypnose hoor! Massa hypnose, mensen die helemaal verblind worden door wat spirituele leiders zeggen, die hen helemaal gaan volgen en alles aanpassen. Die zelf niet meer beslissen, … maar durf zelf te denken, sceptisch te denken…

Ik hoop oprecht dat zulke beelden worden opgeklaard…

Lieve groetjes

Tamara

 

 

Wandelen langs het strand . Ik liep daar en zag heel veel dolverliefde koppeltjes lopen. Maar wat me ook opviel tijdens die wandeling is dat er heel veel mensen alleen waren.

Ik wil daarom niet onmiddellijk zeggen eenzaam maar ik merkte wel dat veel mensen buiten de dolverliefde koppeltjes gewoon hun wandeling deden, even uitwaaien. Net zoals ik, alleen.

Alleenstaande wil nog niet zeggen eenzaam maar als je dan zo even een praatje maakt met de mensen hoor je toch ook veel mensen zeggen dat ze net gaan wandelen om niet eenzaam te worden of zich niet te voelen.

BAM! Voelen Dat is het hem. Je kan soms zo omringd zijn met mensen en je toch eenzaam voelen of je kan alleen zijn en je niet eenzaam voelen. Wat is het verschil dan? Het voelen!

En daar kunnen we dan weer in hypnose mee aan de slag gaan . Wat wil jij net? Bij een scheiding niet meer het gevoel hebben dat je achtergelaten bent? Dat je je niet alleen voelt? Na rouw? Het verder alleen gaan? Of gewoon bij ene breuk, dat kan ook vriendschappelijk zijn uiteraard.

Is het eenzaamheid? Is het achtergelaten voelen? Is het in de steek gelaten voelen? Wil je verder met je leven? Je beter voelen?

Boek dan jouw afspraak

Veel liefs

Tamara

https://www.hypnosetherapeutetamara.be

 

 

De mensen die me volgen weten het al, ik werk met de directe hypnose.

Niets in te beelden hoe je het zou willen maar we gaan direct naar de kern van de zaak.

Ook met kinderen is het een aangepaste methode om aan de slag te gaan.

Ik kreeg de vraag om met een meisje aan de slag te gaan. Vanaf de leeftijd van 6 jaar pas ik hypnose toe als de kinderen dit ook zelf wensen. Nu was dit meisje al eens bij een collega geweest. Mama was aan het vertellen dat de dochter echt de REM meegemaakt had, dat ze dit zelf gezien heeft maar dat de hypnose niet gelukt was. Ze snapte niet hoe dat kon…

Ik vroeg haar wat er juist was en hoe zij erover dacht. De dochter had blijkbaar gezegd; “ik heb het tutje toch ni weggegooid”! Tjaaaaaa … is mijn collega aan de slag gegaan en moest het kind inbeelden om haar tut weg te gooien, maar natuurlijk heeft dat kind haar tutje niet weggegooid want dat wou ze niet…

Dat meisje staat dus toch wat argwanend naar hypnose toe. Wat heel spijtig is want als dit de eerste aanraking met hypnose is , is het zeer teleurstellend!

Ik word daar soms helemaal gefrustreerd van (nee kan dat niet in hypnose aanpakken want het stoort met niet :-D) Maar als ik mensen aan de slag hoor gaan met kinderen zoals bij volwassenen, dan denk ik: jullie hebben nog veel te leren over kinderen…

Ik heb een achtergrond en jaren ervaring als kindercoach/ traumatherapeute bij kinderen,.. en kijk ook verder dan het plaatje. Maar waar het vooral om draait is dat het kind het zelf wil! Iets wat een kind niet wil, maar de ouder wel,… zal nooit lukken. Wil het kind het wel? Geen probleem. Dan kunnen we aan de slag.. maar alstublieft ga niet zoals met volwassene aan de slag onder hypnose. Laten we het op kinder niveau houden. En dan.. dan hebben we veel grotere slaagkansen !

Veel liefs

Tamara

https://www.hypnosetherapeutetamara.be