Fabeltjes rond entiteiten en hypnose

hypnose-therapie-tamara Gooik Pepingen Halle Lennik Herne Galmaarden

Ik schrok me een bult toen ik het hoorde. Een mevrouw vertelde me dat ze horen zeggen had dat, wanneer men in hypnose gaat, men slechte entiteiten zouden aantrekken omdat we dan “open ” staan ervoor en ze zo makkelijk naar ons toe kunnen komen.

Zucht en dan verwondering, ik wist niet wat ik hoorde! Nu ik ben zelf wel open voor vele zaken maar dit ging me toch wel even iets te ver. Ik voelde dat ik er een beetje gefrustreerd bij raakte want hoe kan iemand in godsnaam zulke zaken zeggen en linken aan elkaar?

Wanneer men hypnose toepast, staat het onderbewuste niet open door wat ik doe! Een onderbewuste is steeds alert, dat maakt net dat alles opgeslagen is wat we ooit aangeleerd hebben of onszelf aangeleerd hebben 😉 Het is niet als je in hypnose gaat dat er zaken aan jou kan blijven plakken, dat er entiteiten kunnen komen… helemaal niet. Hypnose zou wel iets heel zwak zijn denk ik dan.

Met hypnose heb je nog steeds de volle 100% controle over jouw bewustzijn, ik overloop wat ik ga zeggen dus daar heb je ook de controle over. Er kan alleen gewerkt worden aan wat jij wil (en niet wat een ander vraagt) dus als je dit plaatsje door hebt, dan denk ik dat het wel zo klaar is dat men kan zien dat hier niks hocus pocus is, dan hier niet met entiteiten aan de slag gegaan worden, .. dat het gewoon heel down to earth is.

Het is een tsjakaaa zei onlangs een lieve dame tegen me. Ik vond het de mooiste omschrijving ooit voor mijn directe hypnose.

Maar het verhaal van de entiteiten die komen…neen… daar ga ik niet in mee en moet ik spijtig genoeg de mensen die dit geloven teleurstellen.

Maar weet je… het grappige… overtuigingen zitten ook in het onderbewuste dus wie weet komen zulke personen ooit wel in hypnose om deze overtuiging weg te halen en te leven en zelf te ondervinden dat dit niet het geval is 😉

Zucht… tegen zulke verhalen opboksen is onbegonnen werk. Zulke sterke overtuigingen terwijl men niet eens op de hoogte is wat hypnose juist is.

Ik breng mensen in hypnose die niets met spiritualiteit willen te maken hebben, die er niet in geloven maar wel een geslaagde hypnose hebben.

Als ik dan als therapeute ga verder denken, dan vrees ik dat er ergens een angst aan de basis ligt van dit denken… en kan ik alleen maar hopen dat mensen met zulke overtuigingen naar hun angst durven gaan kijken en durven gaan kijken vanwaar deze overtuiging komt en durven werken aan zichzelf… om op een veilige manier open te staan voor therapie in plaats van bepaalde spirituele goeroe ’s te laten vertellen wat ze moeten denken en zo nog meer angst aan te jagen want mensen… dit is wat in corona gebeurde! Dat is ook hypnose hoor! Massa hypnose, mensen die helemaal verblind worden door wat spirituele leiders zeggen, die hen helemaal gaan volgen en alles aanpassen. Die zelf niet meer beslissen, … maar durf zelf te denken, sceptisch te denken…

Ik hoop oprecht dat zulke beelden worden opgeklaard…

Lieve groetjes

Tamara