Maar mama je zei me dat ik morgen ging stoppen!

Ik kreeg een aanmelding via een mama. Dit om haar zoon te helpen om te stoppen met weed te roken. Normaal gezien moet de aanmelding van hem zelf komen, ik vertelde dit ook aan mama en ik kreeg een berichtje van de jongen dat hij inderdaad zelf wilde stoppen maar dat het hem alleen niet lukte. Tuurlijk hielp ik hem graag daarmee! Tuurlijk kon hij komen, hij leek ook enthousiast.

Mama nam de afspraak in de online agenda en we gingen ermee aan de slag. Bij het voorgesprekje mocht mama erbij blijven, haar zoon wou het ook want was de eerste keer in hypnose en hij had haar wat nodig bij het gesprek, was wat eng voor hem. (natuurlijk weten we ondertussen dat er niks engs aan is maar is ene normale reactie bij de eerste keer 😉 )

Ik begin dus mijn uitleg van wat wel te verwachten, wat niet te verwachten en dat hij gestopt is na de sessie. Ik zie de jongen verstijven! Na de sessie? “MAAR MAMA JE HAD GEZEGD DAT JE EEN SESSIE OP VRIJDAG GING BOEKEN EN HET IS NU DONDERDAG” Hij had zich voorgenomen dat de sessie vrijdag was en dat hij dan ook vrijdagavond ging stoppen, dus in zijn hoofd had hij het zo gepland dat donderdag “afscheid” was en dan vrijdag hij er helemaal klaar mee was.

Veel collega’s zouden zeggen dat hij er niet klaar voor is, ik zag al gauw een jongen die in zijn hoofd gewoon structuur nodig heeft en planning en die wel op vrijdag zou stoppen. Dus ik legde hem uit dat we de sessie konden doen en hij dan zoals hij in zijn hoofd had, op vrijdag ging stoppen. Al gauw was hij gekalmeerd, vroeg hij of het echt kon. Mama was teleurgesteld want zij wou het zo snel mogelijk. Maar… ik kan niets doen wat de persoon niet wil en die avond stoppen zou niet gelukt hebben. Vrijdagavond stoppen wel…

Dus gingen we aan de slag… en in de feedback weken na de sessie kreeg ik te horen dat hij ….. inderdaad op vrijdagavond gestopt was!

Dit is ook gewoon een mooi voorbeeld dat je in hypnose niets kan doen wat je zelf niet wil.

Ik werkte regelmatig met een journalist aan iets en die stelde zich steeds deadlines voor; 3 maanden… na de hypnose (zoals ik steeds zeg) lukte bij hem niet maar wel op de dag voor de 3 maanden… steeds opnieuw. We moesten er elke keer mee lachen dat het bij hem klaar zou zijn voor zijn deadline. Want dat is eigenlijk ook wie hij is!

Hypnose kan op geen enkel moment iets doen wat niet ok is voor jou, wat jij niet wil, hoe jij niet bent…

Wil jij het proberen?

Boek snel jouw afspraak

https://www.hypnosetherapeutetamara.be

Veel liefs

Tamara